Навіщо проходити профогляд? Цим питанням люди часто задаються, особливо ті, хто почувається добре: «У мене ж нічого не болить!».

Тим не менш, профогляд – важлива складова у збереженні здоров’я людини, оскільки завдяки йому можна виявити захворювання ще на самому початку, що дає шанс на повне одужання.

Подібне сталося нещодавно і з нашим пацієнтом.

Чоловік 60-ти років особливих зауважень до свого здоров’я не мав, хіба що невелика слабкість та кашель, чим у наше сьогодення мало кого здивуєш. І взагалі, із своїх недугів пам’ятає тільки простудні захворювання.

Тож, був цілком здивований, коли під час профогляду рентгенограма грудної клітини показала новоутворення легені. Далі була купа досліджень, обстежень. На СКТ – ознаки порожнини у легені (що можна класифікувати і як абсцес).

Знаючи, що у Лікарні Святого Луки є команда лікарів із великим досвідом лікування онкологічних захворювань, чоловік звертається до медичного закладу на до обстеження та лікування.

Пацієнту було встановлено клінічний діагноз – периферична бронхокарцинома н/д лівої легені T3NxM0, та призначено планове оперативне лікування (нижня лобектомія зліва із пластикою нижньої долі бронха. Білатеральна лімфодисекція).

Операція проводилась під ТВА (тотальна внутрішня анестезія) з ШВЛ (штучною вентиляцією легенів).

У патологогістологічному висновку зазначено плоскоклітинний роговіючий рак  G1 легені. По краю резекції бронха злоякісних елементів не виявлено. На фоні медикаментозного лікування та післяопераційного відновлення стан пацієнта покращився й на одинадцятий день його було виписано з лікарні з рекомендаціями подальшої реабілітації.

Піклуєтеся про своє здоров’я? Пройдіть профогляд!

За програмою обміну досвідом пропонуємо колегам-лікарям пропонуємо переглянути фото та відео операції з коментарями лікаря.

ПОДИВИТИСЬ ВІДЕО ОПЕРАЦІЇ