Щорічна виставка медичного обладнання MEDICA у 2018 році була ювілейною – 50-ю.

Перша виставка MEDICA відбулася в 1969 році в рамках конгресу «Тиждень діагностики» і з кожним роком набирала свою популярність. У 1992 році до MEDICA приєдналася COMPAMED – виставка компонентів і сировини для медичної промисловості.

Сьогодні MEDICA – провідний спеціалізований захід в області інформаційних комп’ютерних технологій.

MEDICA & COMPAMED 2018 відбулася 12-15 листопада. За багаторічною традицією, проводилася вона в німецькому місті Дюссельдорф.

Представники Лікарні Святого Луки неодноразово їздили на дану виставку. У нинішньому році її відвідали Урсол Григорій Миколайович, Урсол Тетяна Іванівна і Бондар Анатолій Анатолійович.

Своїми враженнями про виставку ділиться головний лікар Лікарні Святого Луки Бондар Анатолій Анатолійович.

– MEDICA – це виставка медичного обладнання. Що такого цікавого було на ній представлено?

– Перш за все, – це виставка не просто медичного обладнання, а впровадження передових медичних технологій.

Були представлені новітні технологічні рішення в галузі медичної діагностики, лікування, надання невідкладної медичної допомоги.

Наприклад, новітні ангіографи, УЗД-апарати, наркозна і дихальна апаратура.

Серед діагностичного обладнання цікавими були також УЗД-апарати, які дозволяють проводити 3D моделювання, новітнє рішення ультразвукової діагностики судинної системи з використанням контрастів, причому досить одного дотику датчика для того, щоб апарат змоделював зону в 3D-форматі.

Цікаві пропозиції були від компаній, що виробляють лазерну техніку, яка відкриває великі можливості в діагностиці та лікуванні.

Наприклад, апарати, які безконтактно дроблять камені сечостатевої системи, лазери з відновлення цілісності шкірних покривів при різних рубцевих змінах шкіри.

Лазери, якими видаляють різні пухлини на слизових оболонках контактним методом, правда, з виділенням деякої температури, але це абсолютно безкровна методика.

Дуже багато було представлено відеоскопічної апаратури. Це різні види ендоскопів, пристрої посилення зображень.

Також були представлені нові відеоларингоскопи з екранами для прямої ларингоскопії.

Нові відеопровідники з екранами при візуалізації інтубації трахеї.

Різна наркозно-дихальна апаратура з максимально можливою здатністю стеження, яка здійснює не тільки моніторинг гемодинаміки серця, але і дихальний моніторинг.

Багато виробників представили прилади з лабораторної діагностики.

Вразило також представлене оснащення для швидкої медичної допомоги. Це і автомобілі швидкої медичної допомоги різної комплектації, і багато видів різних пересувних, переносних носилок, портативних апаратів штучної вентиляції легенів, апаратів для проведення непрямого масажу серця.

Були представлені апарати-комплекси, тобто, в одному апараті поєднуються і апарат штучної вентиляції легенів, і кардіомонітор, і апарат, що виконує безпосередньо непрямий масаж серця. Для роботи з ним достатньо однієї людини, яка налагодить всю цю систему, і хворого можна буде транспортувати до лікувального закладу. Таким чином, один апарат практично повністю замінює бригаду швидкої медичної допомоги, що дуже важливо в умовах, наближених до бойових або аварійних.

Було представлено багато моделей зігріваючих костюмів або костюмів, які зберігають температуру, які допомагають зігрівати хворого під час транспортувань при великій крововтраті і якійсь об’ємній травмі.

Крім того – широкий асортимент апаратів штучної нирки гемодіафільтрації, плазмоферезу,  а також різні види сорбентів для виведення з організму білірубіну, холестерину та ін.

Були плазмофільтри, що дозволяють без спеціального апарату проводити поділ крові на плазму і еритроцити.

– Так, сучасна медична індустрія вражає. Напевно, серед виробників було багато відомих компаній?

– Багато. Брали участь такі компанії, як Никон, Соні, Самсунг, Олімпус, Тошиба, які представляли різні оптичні прилади, в основному, це – мікроскопи з максимальними розширеними можливостями. Втім, ми привезли різні буклети, цікаві пропозиції, контакти компаній-виробників. І всі, кому цікава тема медичного обладнання можуть звертатися, ми поділимося більш детальною інформацією, в тому числі і контактами.

Телефон приймальні: 0522-36-60-01

Основні профілі виставки:

  • електромедицина, медична техніка;
  • техніка лабораторій;
  • обладнання для стаціонарного лікування;
  • інвітродіагностіка, інвіводіагностіка;
  • ортопедія і реабілітаційна техніка;
  • різні необхідні спеціальні предмети для лікарень і персоналу (засоби дезінфекції, чищення, усунення відходів, одяг, текстильні вироби);
  • все необхідне для створення і будівництва лікарні;
  • інформаційна та комунікаційна техніка;
  • спеціальна література та ін. послуги