Сімейний лікар покликаний піклуватися про охорону здоров’я усієї сім’ї

Спостерігаючи тривалий час за здоров’ям усіх членів родини пацієнта, сімейний лікар попереджає виникнення деяких захворювань чи допомагає убезпечитись від ускладнень, визначає спадковість того чи іншого захворювання у пацієнта, що може мати суттєве значення про встановленні діагнозу.

Часто буває, що пацієнт не може самостійно визначитись, до якого саме фахівця треба звернутись, маючи ті чи інші проблеми зі здоров’ям, оскільки одні і ті ж симптоми можуть бути при різних захворюваннях. Тому, окрім самих симптомів, важливе, також, їх поєднання, періодичність, послідовність, і, звичайно, поєднання з результатами певних аналізів. І розібратися у цьому може сімейний лікар — фахівець з великим обсягом знань медицини та, навіть, деяких немедичних наук.

Також, сімейний лікар бере участь у проведенні експертиз, пов’язаних з тимчасовою втратою працездатності — готує пакет документів, які необхідні для медико-соціальної експертизи.

Звертайтеся до свого сімейного лікаря, якщо вас турбує:

  • лихоманка, підвищення температури, озноб;
  • загальна слабкість;
  • різкі перепади артеріального тиску;
  • кашель;
  • нежить;
  • біль у горлі;
  • біль у вусі, втрата слуху;
  • задишка, важке дихання;
  • діарея, болі в животі, нудота, блювота;
  • відчуття тривоги, розлади сну, депресія;
  • біль у грудях, поколювання й оніміння кінцівок
  • та при будь-яких інших розладах вашого здоров’я.

Сімейний лікар:

  • з’ясовує причини, поганого самопочуття,
  • збирає первинний анамнез,
  • призначає необхідну діагностику, у залежності від симптоматики та захворювання (УЗД, СКТ, МРТ, ЕКГ, клінічні, біохімічні аналізи тощо)
  • направляє на консультацію до вузького спеціаліста, за потреби (кардіолог, невропатолог, онколог, ЛОР, гінеколог алерголог т.ін.)
  • направляє пацієнта на госпіталізацію, якщо є необхідність стаціонарного лікування чи хірургічного втручання.

Поради пацієнтові

Перед відвідуванням лікаря пригадайте, коли почалося нездужання, які симптоми ви відчуваєте, які хронічні захворювання маєте. Щоб нічого не забути, можете записати усе на аркуші паперу чи у своєму записничку, у тому числі й запитання, які ви хочете задати своєму лікарю. Це заощадить час під час прийому та допоможе лікарю врахувати обставини вашого здоров’я.

Сімейний лікар – ваш товариш у збереженні вашого здоров’я!

НАШІ СІМЕЙНІ ЛІКАРІ

Білоус Ніна Миколаївна (ліміт набрано)

Білоус Юрій Борисович (ліміт набрано)

Дахова Євгенія Василівна

Чернецька Юлія Сергіївна

Кривошея Сільвія Костянтинівна (ліміт набрано)

Мороз Олександр Миколайович (ліміт набрано)

Пенкіна Ірина Вікторівна (ліміт набрано)

Петренко Олексій Олексійович (ліміт набрано)

Стогнієнко Тетяна павлівна (ліміт набрано)

Туровський Ігор Володимирович (ліміт набрано)

Як підписати декларацію із сімейним лікарем?

    1. Обираєте лікаря, з яким ви бажаєте підписати декларацію. (електронна карта сімейних лікарів від НСЗУ).
    2. Приходите до обраного вами лікаря у часи його прийому. З собою необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код та телефон, на який прийде СМС з кодом для реєстрації у електронній базі НСЗУ (у подальшому на вказаний вами номер телефону будуть приходити повідомлення щодо електронних направлень на медичні послуги).
    3. Підписати 2 екземпляри роздрукованої лікарем декларації (один екземпляр ви забираєте з собою).

Як записатись на прийом до сімейного лікаря?

Записатись до сімейного лікаря ви можете онлайн на сайті patient.medcard24.net  або по номеру телефону, вказаному у декларації.

Номер телефону лікаря можна уточнити в реєстратурі.

У віконці входу пацієнта вкажіть телефон, який ви вказували при підписанні декларації з сімейним лікарем (зверніть увагу: 0 на початку номера вводити не треба).  Після натискання кнопки «Далі»  на вказаний телефон прийде СМС із паролем, який треба ввести у діалогове віконце, що з’явиться.

Якщо при підписанні декларації із сімейним лікарем ви вказували один номер телефону для кількох членів родини, то у полі «Пацієнт» оберіть себе чи того, кого треба записати на прийом до лікаря.  Зліва вгорі натискаємо зелену кнопку «Записатись до лікаря». Якщо у списку категорій справа обрати «План лікування», то ви побачите направлення, які ви отримували.

Система автоматично переводить вас на сторінку з графіком прийому вашого сімейного лікаря, з яким ви підписали декларацію. Натискаєте на день, де є вільний час прийому (коло чи частина кола зафарбрована у зелений колір, а всередині кола вказано кількість пацієнтів, які можуть записатися на цей день). Далі — обираєте зручний для вас час прийому (із вільних).

РЕЄСТРАТУРА: +380500303103; +380504875440; +380960303110; +380522366030