На базі Лікарні Святого Луки починає працювати Донецький науково-дослідний інститут травматології та ортопедії, який було переведено у Кропивницький у зв’язку з російською агресією на сході України.

Відтак, кількість спеціалістів, які займаються лікуванням опорно-рухового апарату у нашому місті побільшає.

Зокрема, проводитимуть консультації та лікування, виконуватимуть операції мікрохірурги, хірурги кисті, дитячі травматологи, ортопеди-травматологи, спеціалісти по ендопротезуванню суглобів, нейрохірурги, вертебрологи (спеціалісти по захворюваннях хребта).

Серед них – Климовицький Володимир Гарійович

Ортопед-травматолог, доктор медичних наук, академік НАН ВО України, заслужений лікар України, лауреат державної премії у галузі науки і техніки.

«З Донецька переїхали у місто Лиман у 2014 році…

Зараз інститут та обласна лікарня призупинили свою діяльність в Лимані та переїхали до Кропивницького…» – розпочав Володимир Гарійович. Врівноважений, впевнений і трохи схвильований. Він говорив, і здавалося, що у його словах вкладений сенс життя. Інститут буде жити, як будуть жити його працівники, а пацієнти зможуть отримати кваліфіковану медичну допомогу.

Що планували на 2022 рік у керівництві інституту чи Донецької обласної лікарні? Що планувалося в інших організаціях та установах? Навряд, чи переїзд до Кропивницького. Але, слава Богові, завдячуючи ЗСУ, Кропивницький знаходиться у порівняно безпечній зоні. А розташування міста у центрі України дає змогу дістатися до нього з різних куточків країни.

… «З нами приїхали мікрохірурги, хірурги кисті, дитячі травматологи, ортопеди-травматологи, спеціалісти з ендопротезування суглобів, нейрохірурги, вертебрологи (спеціалісти із захворювань  хребта).

Ми готові працювати, будемо тут працювати!» – сказав, як відрізав, Володимир Гарійович.

 

«…керівництво, спеціалісти: хірурги, травматологи, медичні сестри та інший медичний персонал, бухгалтери.» – Володимир Гарійович перераховував усіх, хто переїхав у Кропивницький і тут працюватиме, якось по-особливому: з турботою про колег, що вони будуть у безпеці і у них буде можливість працювати, утримувати свої сім’ї,  та з вірою у якнайскоріший початок роботи інституту: «це питання двох-трьох днів. Ми будемо не тільки консультувати, а й проводити хірургічну діяльність».

 

Інститут травматології та ортопедії – авторитетна установа. Тут працюють лікарі, імена яких знають по всій Україні.

Сподіваємося, що тандем інституту та Лікарні Святого Луки матиме високу ефективність у наданні медичних послуг в ортопедії та травматології.

Країна зараз перебуває у вкрай важкому становищі. Сотні тисяч людей, постраждали внаслідок війни, багато хто має враження опорно-рухового апарату і потребують термінового втручання спеціалістів. «Уже багато дзвінків із Бучі, Київської, Миколаївської області.» – прокоментував лікар Климовицький.

 

Від імені Лікарні Святого Луки запевняємо, що надамо усю можливу допомогу нашим новим партнерам, сприятимемо їх скорішому адаптуванню на новому місці, адже результатом нашої спільної роботи має бути здоров’я пацієнтів.

Додаткову інформацію про графік роботи лікарів можна дізнатись у реєстратурі.

 

 

РЕЄСТРАТУРА

+380500303103    +380504875440   +380522366030   +380960303110

Зараз у лікарні працює численна команда лікарів. З кимось із них ви вже давно знайомі, а хтось тільки приїхав у місто. Ми розпочинаємо серію інтерв’ю з нашими лікарями.

Ви можете поставити запитання лікарям, а ми їх задаватимемо у наших інтерв’ю. Задати запитання лікарю ви можете, надіславши запитання на електронну адресу або на вайбер.

+380501019527
(вайбер)

acinus.hospital@gmail.com